10
mai

0

Systemfag utvider

Omsetningen er doblet. Antall ansatte bare øker. Nå utvider også Systemfag rent fysisk, med 300 nyoppussede kvadratmeter i de gamle butikklokalene i Busterudgata 1.

Fra Halden Arbeiderblad 10. mai 2023.

– Vi trenger både mer plass og flere ansatte.

Per-Morten Nilsen (58) smiler. Han er daglig leder for Systemfag, og møter HA utenfor lokalene på Bikkjetorget sammen med salgssjef Marius Wang (45). Utenfor kryr det av kommuneansatte som klargjør for 17. mai. Innenfor dørene på Busterudgata 1, der Verdensbro holder til i 1. etasje, viser Nilsen fram en helt nyoppusset etasje.

–Vi beholder 3. etasje på 250 kvadratmeter. Det skal blant annet benyttes til møte- og medierom.

– Men?

– Vi har også flyttet inn her, sier Nilsen og tar med HA inn i de gamle butikklokalene til Harlem Match.

300 nye kvadratmeter

For det er her Systemfag utvider med ytterligere 300 kvadratmeter.

Alt er helt nyoppusset, i samarbeid med huseier Lars Harlem.

Resultatet er blitt lekkert, moderne og luftig. Kontorplass til 10–12 ansatte, eget spillrom, biljardbord, kjøkken og salonggruppe. Oppe, i 3. etasje, skal uteplassen – midt i Nordsidens smørøye og med utsikt til festningen – utvides med ny platting og sittegrupper.

– Målet er å ta vare på våre ansatte. I dag har vi flere ansatte i 20-årene, og mange velger iblant å bli igjen her etter jobb. For å bruke spillrom og de andre fasilitetene. Sånt skaper samhold, hygge og utvikling, sier Nilsen.

58-åringen kom fra Grønn Jobb da han startet Systemfag i 2017.

På snaut seks år har han, sammen med gode kollegaer, bygd opp firmaet.

Doblet omsetningen

Fra 2021 til 2022 ble omsetningen nesten doblet. Men fjorårets rekordtall på 12 millioner kroner får ikke leve lenge på toppen, for prognosene for i år tegner til å sprenge nye grenser. Det går mot en ny dobling for Systemfag.

– Vi er allerede på 10 millioner kroner for første kvartal. Så ja, vi bør bikke 25 millioner kroner i omsetning for 2023.

Totalt er det nå 25 ansatte og partnere i Systemfag. Av disse jobber 17 på hovedkontoret i Halden.

– Halden skal fortsatt være hovedkontor, men i 2022 opprettet vi også en avdeling i Oslo. Vi starter snart i Bergen og Sverige også. Hvor i Sverige er usikkert, men Göteborg er aktuelt, forteller Nilsen og Wang.

Systemfag har etablert seg som en seriøs aktør innen HMS.

– Vi er totalleverandører innen HMS, og samarbeider med Bedriftshelsetjenester over hele landet.

Behov for flere ansatte

Hovedfokus er kursvirksomhet, både fysisk og digitalt, innenfor bygg og anlegg.

– Vi har også nettopp blitt akkreditert og sertifisert som en av åtte leverandører i Norge på våtromskurs. Her er markedet stort, og vi er stolte av å kunne tilby dette kurset – som sikrer kvalitet hos alle som gjennomfører.

Systemfag har nylig passert 100 kommuner som kunder.

– Vi har mange mindre bedrifter som kunder, men vi har fått mye innpass blant større virksomheter. Det hadde vi ikke helt forutsett. Vi jobber blant annet med en av de største aktørene innen bygg og anlegg om et kjempeprosjekt – som snart skal «rulles ut».

Nilsen og Wang smiler lurt.

Og røper at framtida per nå ser meget lys ut.

– Det betyr også behov for flere ansatte?

– Ja! Vi har stillingsannonser ute nå faktisk, blant annet for tre salgsjobber her i Halden.

Bevisst press på ansatte

Inne i de nye lokalene jobber de ansatte på. Bon Jovi dundrer fra høyttalerne, men de fleste sitter med hodetelefoner – på jakt etter nye bedriftskunder. På veggen henger skjermer med salgsmål, samt lister på hvilke selger som gjør det best.

– Det kommer flere skjermer, med «hall og fame» og framheving av de beste selgerne, sier Nilsen.

– Skaper ikke det press på de ansatte?

– Jo, men det skal det være. Det må være sunn konkurranse mellom selgerne. Dette er et provisjonsbasert yrke, og for de beste er månedslønna meget god, svarer Nilsen.

– Er framtida kun digital og nettbasert?

– Bedriftene sparer kostnader på å gjennomføre kurs på nett.

Nilsen tror imidlertid ikke framtida bare er nettbasert.

– Fysiske klasseromskurs er bedre på mange områder, og vi kan levere fysiske kurs på stort sett alle våre fagområder. Vi tror framtida innen kurs og opplæring er en kombinasjon av nettkurs, Webinarer og klasseromskurs.

Fra Halden Arbeiderblad 10. mai 2023.