03
jan

0

Flere må ha verneombud

Fra 1. januar må alle virksomheter med fem eller flere ansatte ha verneombud. Tidligere var grensen på 10 ansatte. I tillegg må virksomheter med 30 eller flere ansatte ha arbeidsmiljøutvalg.

Verneombudet skal ha opplæring

Arbeidsgiver skal sørge for at verneombudet får nødvendig opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid. Opplæringen skal sette verneombudet i stand til å representere arbeidstakerne og bidra i arbeidsmiljøarbeidet på arbeidsplassen. Minimumskravet er 40 timer opplæring.

Systemfag tilbyr 40-timers kurs

Vi er opptatt av å følge arbeidsmiljøloven, og tilbyr 40-timers kurs. Enten som klasseromskurs bedriftsinternt hos dere, eller som en kombinasjon av en dag med webinar og et nettkurs (med dedikert lærer), som til sammen utgjør 40 timer. Å gjennomføre kurset med en slik kombinasjon, er tids- og kostnadsbesparende, på sammen tid som det ikke går ut over sikkerheten.

Styr unna tilbud fra useriøse leverandører som tilbyr nettbaserte verneombudskurs som tar 30 minutter å gjennomføre. Tenk på dine ansattes sikkerhet og gi de skikkelig solid opplæring.

Les mer på Arbeidstilsynets sider

Les mer om vårt nettbaserte tilbud