07
mar

0

Systemfag oppgraderer læringsportalen

Læringsportalen har fått mye ny funksjonalitet, men vi har beholdt den enkelheten som tusenvis av kursdeltakere trives med. I sammenheng med oppgraderingen har vi også oppdatert alle kurs. Det gjelder både innhold og design. Systemet er trygt hostet på WP Hosting sine servere, noe som gjør den rask, sikker og skalerbar. Det er bare å glede seg.

Fokusmode

Du kan fortsatt gjennomføre kurset på kontoret eller hjemme i sofaen, på PC, nettbrett eller mobil. Med den nye oppsettet blir det enda enklere å holde fokus. Grensesnittet er bygget opp som en bok, og det blir enkelt å fokusere, forflytte seg i kurset og til enhver tid vite hvor man er.

Leksjoner, Emner og Tester

Et kurs er delt opp i leksjoner, emner og tester. Vi fortsetter suksessen med å avslutte hver leksjon med en test, isteden for en stor eksamen til slutt. I tillegg viser systemet rett og feil svar, slik at du kan rette opp de som var feil.

Brukerprofiler

Når begynner vi nærme oss de virkelig store fordelene med den nye portalen, nemlig brukerprofiler. Alle brukere har en egen dedikert side med oversikt over de kursene de har tilgang til, hvem de har fullført og hvilke kursbevis de har. Brukerne kan redigere sin profil, legge til bilde, bytte passord osv, men det viktigste kommer i neste punkt.

Kursbevis på «Min Side»

Kursbevis i papir eller sertifikater i plastikk er på vei til å bli digitalisert. Bil-sertifikatet, HMS-kortet, Kompetansebevis for brukere av arbeidsutstyr er eksempler på dette. Når du fullfører et kurs i det nye opplæringssystemet lastes kursbeviset automatisk opp på «Min Side». Da har du det på mobilen og kan vise det frem ved en eventuell kontroll.

Kursbevis over alle fullførte kurs

Kursbeviset ditt finner du også lett tilgjengelig over hvert kurs du har bestått. Kursbeviset er i PDF-format  og du kan skrive det ut når som helst.

Kommunikasjon med administrasjonen

Noen kurs krever ingen kommunikasjon med oss i administrasjonen, bortsett fra hvis du trenger hjelp. Andre kurs krever dokumentasjon fra din virksomhet, som for eksempel stillaskursene opp til 9 meter. Dette laster du enkelt opp i løsningen. Da får både du og administrasjonen epost med beskjed om at dokumentasjonen venter på godkjenning. Når dokumentasjonen er godkjent lastes kursbeviset opp på «Min Side».

Administrasjon av brukere

Dette er en funksjonalitet vi har ventet på. Den gir en gruppeleder (kursansvarlig, HMS-leder, Daglig leder osv.) mulighet til å administrere sine brukere. Virksomheten kan kjøpe et visst antall kurs og administrere sine brukere uten å kontakte oss i Systemfag.

Full kontroll med kursarbeidet

Gruppelederen har full oversikt over registrerte brukere, kan legge til og fjerne brukere, søke etter brukere og sende en ekstra påminnelse på epost til kursdeltakere som ligger etter med opplæringen.

Legg til deltakere manuelt eller last opp .csv-fil

Hvis du har mange deltakere på en gang kan du bruke vedlagte mal (Excel-fil) og laste opp flere brukere samtidig.

Oversikt over fremdrift og kursbevis

Gruppelederen kan ta ut rapporter på de enkelte kurs. Rapporten viser hvor langt den enkelte kursdeltaker har kommet i kurset. Rapporten gir også en god kompetanseoversikt. Dette er selvfølgelig alltid nyttig, men spesielt hvis dere skal bemanne et prosjekt som krever en bestemt kompetanse, for eksempel godkjente stillasbyggere opp til 9 meter.

Tenk hva du sparer

Den største fordelen med nettbaserte kurs er hva man sparer. Ta for eksempel «Stillaskurs 5-9 meter». I følge forskriften krever kurset 15 timer teori og 15 timer praksis. Det blir svært kostbart hvis man regner inn kurskostnader, reisekostnader og tapt arbeidsfortjeneste – for nesten en hel uke. Hvorfor ikke ta teoridelen på nett? Praksis kan tas i egen bedrift av en kvalifisert person.

Den nye læringsportalen rulles ut i løpet av uke 11.