25
jan

0

Traff blink med nettkurs

Artikkel i Halden Arbeiderblad 23.01.22:

Salgssjef Jesper Stordal (t.v.) og Per-Morten Nilsen i Systemfag Norge AS gleder seg over responsen på web-kursene. – Vi har fått en start på det nye året, sier de. Foto: Terje Andresen.

Per-Morten Nilsen har tydeligvis truffet blink med satsingen på nettbaserte kurs. I fjor gjennomførte over 7.000 personer ett eller flere av kursene til Halden-firmaet Systemfag Norge AS.

Det er fire år siden Nilsen etablerte kursbedriften, som holder til i toppetasjen i Busterudgata 1 ved Bikkjetorget på Nordsiden i Halden sentrum. Lite ante han den gangen at det skulle ta helt av i løpet av kort tid. – Vi er både ydmyke og stolte over det vi har fått til. Det har gått over all forventning, sier gründeren til Halden Arbeiderblad.

Per-Morten Nilsen har bakgrunn fra ulike virksomheter. Nyttig erfaring som har hjulpet både ham og firmaet i starten på det som er blitt et lite eventyr. Selskapet har levert overskudd fra dag én. Omsetningen skyter i været. I 2020 omsatte Systemfag for 3,8 millioner kroner. I fjor økte inntektene til nærmere 7 millioner kroner.

Overskudd tilbake i bedriften

– Regnskapet er ikke ferdig, men det tyder på at vi også får et solid overskudd i 2021. Det pløyer vi tilbake til firmaet, understreker eier og daglig leder. Den sterke veksten ser ut til å fortsette inn i 2022. Per-Morten Nilsen utelukker ikke at bedriftens omsetning i år havner rundt 10 millioner kroner. En nesten tredobling på to år.

Ikke rart gründeren har grunn til å være fornøyd med tingenes tilstand så langt. Systemfag Norge har vokst til seks ansatte på kontoret på Nordsiden. I tillegg er det fem partnere som jobber med å markedsføre selskapets ulike kurstilbud. Bare i fjor ble det solgt over 7.000 kurs.

Kurs til Bygg og anleggsbransjen

– Vi er en totalleverandør innen HMS og leverer systemer og lovpålagte kurs først og fremst til bygg- og anleggsbransjen. Vi tilbyr nettbasert opplæring i form av ordinære nettkurs og webinarer. Ifølge Brannvernforeningen gjennomførte vi flest webinarer i Norge av typen «Varme arbeider» i 2021. Daglig leder viser at fordelen med nettbasert opplæring er friheten til å ta kurs hvor som helst, når som helst og i eget tempo.

Pandemien har tvunget næringslivet på Internett. Selv i byggebransjen, hvor man kanskje ikke finner de mest datainteresserte, blir dette mer og mer dagligdags. Per-Morten Nilsen forteller videre at det er han som har utarbeidet de fleste kursene til Systemfag. Underveis har han samarbeidet med fagfolk slik at det faglige innholdet blir korrekt.

Kursene er på fire språk

– Jeg har lagt vekt på at kursene skal være enkle å forstå. Det tror jeg er en av grunnene til at vi har nådd ut til aktuelle kjøpere. Også de gode tilbakemeldingene tyder på at vi har valgt en en riktig strategi. Dessuten har vi laget alle kursene på fire språk. På engelsk, polsk og litauisk i tillegg til norsk.

Systemfag Norge begynte å selge nettkurs til små bedrifter, men det endret seg brått. I dag har firmaet mange store kunder. Blant disse er Boligpartner, Statens Vegvesen, Saltdalshytta og Forsvarsbygg for å nevne noen. følge daglig leder Per-Morten Nilsen har han fått god innpass i det offentlige. Blant annet er allerede 60 norske kommuner på kundelisten.

– Den gode responsen gjør at vi hele tiden forsøker å både forbedre kursene samt lage nye tilbud til næringslivet. Vi har i løpet av kort tid fått innpass i markedet. Det gir inspirasjon til å stå på videre, avslutter gründeren.