16
aug

0

Velkommen til stillaskurs i Oslo Sentrum

I september arrangerer Systemfag Norge AS to stillaskurs i Oslo. Kursene gjennomføres i samarbeid med TA Stillas og dekker opplæringskravene for stillasbygging opp til 9 meter. Datoer for kursene er 13-14. September og 20-21. September. Det er fortsatt ledige plasser. 

Citybox

Stillaskursene er lagt til Citybox Oslo, som ligger sentralt i Prinsens gate 6, 0152 Oslo. Citybox er et smakfullt og moderne hotell og kurssenter, som ligger ett par minutters gange fra Oslo S. Kommer du med bil er det parkeringsplasser i Palèet P-hus, rett over gaten. Pris for parkering er ca kr 250,- per døgn. Vi serverer en enkel lunsj begge dager. Ønsker du overnatting, så kontakt hotellet direkte.

Hvorfor stillaskurs?

De fleste håndverkere har fått med seg lovendringene som kom i 2016. Nå må alle som skal bygge og bruke et stillas over to meter ha dokumentert opplæring. Bakgrunnen for lovendringen er de mange ulykkene som har skjedd i forbindelse med stillas. Fallulykker er de mest vanlige, og ofte mest fatale ulykker i byggebransjen. Derfor har Arbeidstilsynet har varslet mange tilsyn i løpet av 2018. Hvis opplæringen ikke kan dokumenteres blir det full arbeidsstans og bøter fra 50.000 kroner og oppover.

Alvorlige ulykker kan skje

Hovedargumentet for å gjennomføre opplæringen er selvfølgelig ikke å tilfredsstille Arbeidstilsynet. Hva om en ulykke skjer din bedrift? Hva om noen av dine ansatte faller ned fra stillaset? Arbeidstakeren har selvfølgelig et selvstendig ansvar, men det er arbeidsgiveren som sitter med det tyngste ansvaret når noe går galt.

Myndighetene krever det

Byggebransjen er en stor og komplisert bransje med mange regler å forholde seg til. Det er ikke nok å gjøre ting rett. De rette tingene skal også dokumenteres. Med ansatte som både har riktig arbeids- og verneutstyr og rett opplæring er du i hvert fall godt dekket hvis uhellet er ute.

Med oss på laget sover du bedre om natta!

Kursinformasjon