Sjekklister

 

Det er i hovedsak 3 måter å bruke sjekklister i hmssystem.no. 1. Du kan bruke dine egne sjekklister, uavhengig av format. Det kan for eksempel være Word-dokumenter. 2. Du kan lage elektroniske skjemaer i «Notater«. 3. Du kan lage elektroniske skjemaer med hjelp av Jotform og/eller Google Docs. Uansett hva du velger vil dine sjekklister få elektroniske muligheter som kommentarfelt og deling med eksterne aktører.

1. Egne sjekklister

Fyll ut og last opp egne sjekklister og lagre de på rett prosjekt. Dette er den perfekte kombinasjon av papir og digitalisering.

Selv om sjekklisten fylles ut manuelt, får den alle de digitale muligheter som finnes i systemet. Du kan for eksempel dele listen med medlemmer eller gjestebrukere eller knytte en oppgave til en sjekkliste og følge den opp selv eller delegere den til andre. Du kan be om godkjenning av sjekklisten og mye mer. Se bildet under.

2. Lag skjemaer i Notater

Med Notater trenger du ikke eksterne filer, men kan redigere rett inn i systemet. Systemet inneholder en del predefinerte sjekklister som du enkelt kan tilpasse din virksomhet. Alle «Notater» har samme elektroniske mulighet i systemet som eksterne filer man laster opp.

Bildet under viser de elektroniske mulighetene som finnes på et hvert Notat.

Det finnes mange sjekkliste-maler i systemet. Se eksempel på bildet under her.

3. Lag skjemaer i med hjelp av Jotform

Jotform er en nettbasert tjeneste som lar deg bygge skjemaer. Du kan bygge dem fra bunnen av, eller bruke en mal, som det finnes tusener av. Innsendinger fra skjema kan vises ved hjelp av Jotform eller Google Docs, som begge er integrert med hmssystem.no. Vi anbefaler både en Jotform- og Google Docs-konto. Google Docs er gratis. Med Jotform får du fem skjemaer gratis. Skal du ha flere koster det ca. 180 NOK per måned.

3.1 Opprett en Jotform-konto her: https://eu.jotform.com

3.2 Lag sjekklisten

Nedenfor ser du eksempel på en sjekkliste som er laget med Jotform.

 

3.3 Kopier linken i Jotform og lim den inn i hmssystem.no i Notater.

3.4 Lag sjekklisten

Send skjema til hvem du vil. Innsendingene kommer på epost og kan lagres i Google Docs i Filer hvis du ønsker. 

4. Samle innsendinger med hjelp av Google Docs.

4.1 Opprett Google Docs konto

4.2 Gå til Jotform og integrer Google Docs. 

4.3 Legg til aktuell fil i hmssystem.no

4.4 Innsendinger lagres i Google Docs med alle eksportmuligheter etc. 

Hvis du syntes dette så vanskelig ut kan vi gjøre det for deg.