Bildedokumentasjon

 

Bildedokumentasjon har blitt det normale i byggebransjen. I stedet for å krysse av på sjekklister, tar man bilder fortløpende, med egen telefon. Så legger man eventuelt til kommentarer som lastes automatisk opp på rett prosjekt. Nedenfor ser du et bilde av displayet i appen Systemfag. Her har vi åpnet et prosjekt og opprettet en mappe som heter Byggeplassmappe

Trykk på Ta bilde hvis du skal ta bilde der og da. Trykk på Fra Galleri hvis du allerede har tatt bilder som du vil laste opp i prosjektet. Legg merke til at du også kan ta opp video

Så oppretter vi en mappe som vi kaller Bad. I denne mappen laster vi opp alle bilder for å dokumentere oppussingen av badet. Det kan gjøres fra mobilen, men ofte er det hensiktsmessig å gjøre ting klart på PC-en din, hjemme i ro og fred. Alt du gjør på PC-en synkroniseres automatisk med appen – og vice versa.

Bildet ligger nå inne i mappa. Trykk så på bildet og hold fingeren nede i et sekund. Da får du opp de alternativene som vises på bildet under her. En av alternativene er Kommenter. Trykk og kommenter bildet. Skriv eller snakk høyt og tydelig, som til en diktafon man brukte i gamle dager. 

Kommentarene legger seg på det aktuelle bildet. 

Hvis du ønsker kan du sende bildet til en samarbeidspartner der og da. For eksempel for å få en kommentar eller godkjenning. Bildet kan deles med medlemmer, men du kan også bruke funksjonen for Gjestedeling å dele det med så mange du vil.  

Les mer om deling av bilder og dokumenter i deling av dokumenter