Nei, hvis en fagarbeider ønsker sertifisering innenfor flere fagområder, må hun eller han dokumentere faglige kvalifikasjoner for hvert fagområde og avlegge eksamen for hvert av disse.
Modul A må være gjennomført innen ett år etter at grunnmodulen er avsluttet.
Modul B må være gjennomført innen ett år etter at grunnmodulen er avsluttet.
En bedrift som har faglige ledere med sertifikat i modul B eller C, kan søke om å bli godkjent bedrift.
Nei, bedriften måbenytte BVN-sertifiserte fagarbeidere (modul A) for å kalles seg «Godkjent våtromsbedrift i henhold til BVN».
Ja, kurs kan gjennomføres i de siste seks måneder av et godkjent utdannelsesløp, men våtromssertifikatet utleveres ikke før etter endt utdanning.
Nei, du må gjennomføre et obligatorisk oppdateringskurs minst hvert femte år.
Gjennomført grunnmodul gir ikke sertifisering etter BVN, men den må være gjennomført før deltakelse på modul A–C.
Nei, du må dokumentere faglige kvalifikasjoner for hvert fagområde og avlegge eksamen for hvert av disse.
Nei, det må dere søke om. Bedrifter med faglig leder som har gjennomført grunnmodul i BVN og modul B eller C, kan søke om å bli registrert i ordningen «Godkjent våtromsbedrift i henhold til BVN». Det gjelder både prosjekterende, utførende og takseringsbedrifter.
I utgangspunktet ikke. Utenlandsk fagutdanning avviker ofte mye fra den norske, grunnet svært forskjellig bygge-skikk og kultur. NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) svarer på spørsmål om godkjenningsordninger. Ifølge NOKUT kan de nå godkjenne fag/svennebrev fra Estland, Latvia, Litauen, Polen og Tyskland, se https://www.nokut.no/tjenester/godkjenning-av-utenlandsk-fag–og-yrkesopplaring/.
FFV gjør unntak for de nordiske landene som har en fagutdanning og byggeskikk som anses sammenfallende med den norske.